Fullscreen TF2 randomly minimizes

User avatar
ShakSheep
Posts: 73
Joined: Wed Apr 25, 2018 6:33 pm
Location: Location, Location.

Fullscreen TF2 randomly minimizes

Postby ShakSheep » Thu Jun 28, 2018 2:13 am

I don't know if it's just me but for a while I've been having an issue whenever I've just joined a next map on either a vs. Hale, surf, or one of the freak fortress servers and after clicking while being on the motd, class selection, or the team selection screen it randomly minimizes my TF2 window. So now i'm wondering is or was anybody else having the same problem and if so, can you please tell me what did you do to fix that?
Last edited by ShakSheep on Thu Jun 28, 2018 2:14 am, edited 1 time in total.
Image
Banners/Logos are for the weak...

User avatar
Rigby!
Server Admin
Posts: 236
Joined: Wed Dec 21, 2016 9:08 pm
Location: New Mexico

Re: Fullscreen TF2 randomly minimizes

Postby Rigby! » Fri Jun 29, 2018 1:56 am

Are you positive you're not in fullscreen windowed mode? Other than that it might be an issue with dual monitors.
Image
Someone take the exclamation mark out of my name, I'm not excited to be here.

Mitch
Server Admin
Posts: 586
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:41 am

Re: Fullscreen TF2 randomly minimizes

Postby Mitch » Fri Jun 29, 2018 3:31 am

Id check with any antivirus software or check if you have any viruses which may be bringing selection focus to another window.
Image

User avatar
MoneyKidKing
Forum Mod
Posts: 653
Joined: Thu Apr 10, 2014 12:15 am

Re: Fullscreen TF2 randomly minimizes

Postby MoneyKidKing » Fri Jun 29, 2018 11:02 am

That sounds like your mouse is clicking on something (your desktop, or another window) that is not TF2. This is an issue that happens primarily on multiple monitor setups with high sensitivity/dpi mouse settings, but can occur on single monitor setups.

The best solution I would personally suggest, is to run TF2 as a fullscreen borderless window. You can configure this by setting the following commands as your launch options.
Spoiler
-w -noborder -novid
Click here to add me on Steam!
Shia Suprise
Spoiler

Mitch
Server Admin
Posts: 586
Joined: Thu Feb 23, 2012 1:41 am

Re: Fullscreen TF2 randomly minimizes

Postby Mitch » Fri Jun 29, 2018 1:04 pm

MoneyKidKing wrote:
Fri Jun 29, 2018 11:02 am
The best solution I would personally suggest, is to run TF2 as a fullscreen borderless window. You can configure this by setting the following commands as your launch options.
Spoiler
-w -noborder -novid
Fullscreen Borderless should be treated as a temporary fix, especially if you have a monitor that is greater than 60hz. Borderless is known to have stutters and other drops when trying to play.
Image

User avatar
ShakSheep
Posts: 73
Joined: Wed Apr 25, 2018 6:33 pm
Location: Location, Location.

Re: Fullscreen TF2 randomly minimizes

Postby ShakSheep » Fri Jun 29, 2018 6:52 pm

Rigby! wrote:
Fri Jun 29, 2018 1:56 am
Are you positive you're not in fullscreen windowed mode? Other than that it might be an issue with dual monitors.
Yes, I've always played TF2 in completely fullscreen mode and I'm using a single monitor.
Mitch wrote:
Fri Jun 29, 2018 3:31 am
Id check with any antivirus software or check if you have any viruses which may be bringing selection focus to another window.
Whenever that happens my antivirus program doesn't go off and/or a new window pops up from the antivirus or the virus itself and I've been running a few scans on my pc these past few days and also been doing that with other antivirus programs. all of them detected nothing and all the scans came out clean.
MoneyKidKing wrote:
Fri Jun 29, 2018 11:02 am
That sounds like your mouse is clicking on something (your desktop, or another window) that is not TF2. This is an issue that happens primarily on multiple monitor setups with high sensitivity/dpi mouse settings, but can occur on single monitor setups.

The best solution I would personally suggest, is to run TF2 as a fullscreen borderless window. You can configure this by setting the following commands as your launch options.
Spoiler
-w -noborder -novid
When I play TF2 I make sure all of my windows (Chrome, Steam etc.) are absolutely closed or at the least completely minimized and I've tried your suggestion. but because I'm running on a Waffle iron that can only decently run Fullscreen TF2 on a resolution of 1280x720 without too many random fps drops but any resolution higher than that it makes the game graphically unplayable I don't get just stutters but absolutely random lag spikes whenever I join and during a server that has more than 10 people on it. I could play TF2 with that configuration and with the resolution I said earlier but because my monitor is huge it'll make playing the game a lot more difficult.

Update: So I've been messing around with my tf2 folder and i managed to fix the problem!
Requesting lock.
Last edited by ShakSheep on Wed Jul 04, 2018 5:39 pm, edited 2 times in total.
Image
Banners/Logos are for the weak...


Return to “Hardware and Advice”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest